3 receptai ir patarimai, skatinantys vaikus valgyti daugiau daržovių

Visi esame girdėję tiesą – vaikai turi suvalgyti penkias vaisių ir daržovių porcijas per dieną. Taip rekomenduoja Pasaulio sveikatos organizacija. Tačiau dažnas tėvų su liūdesiu sutiktų, kad ši rekomendacija jiems yra nemenkas iššūkis. Net ir tie, kurie didžiuojasi, kad jų vaikai valgo daug daržovių, pripažįsta, kad dažniausiai tai yra keptos bulvytės. Žaliųjų daržovių, kurios turėtų sudaryti apie pusę rekomenduojamų daržovių kiekio ir kurių labai reikia augantiems organizmams, vaikai neretai visai atsisako.

Sveikos mitybos specialistai ir gydytojai gerus mitybos įgūdžius ragina formuoti ankstyvoje vaikystėje, kad vėliau salotų ir daržovių valgymas taptų įpročiu. Čia į pagalbą gali atskubėti mylimi vaikų personažai, kurie įkvepia pabandyti ir atrasti naujus skonius ir įtraukti daugiau daržovių į kasdienę rutiną. Kakės Makės ir Leafoods salotos, užaugintos moderniame vertikaliame ūkyje Lietuvoje, be jokių pesticidų, šviežios ir traškios, tad jas galima skanauti tiesiai iš pakuotės!
O tinklaraštininkė ir sveikos gyvensenos propaguotoja Natalija Kurganovė siūlo tris receptus, kurie ateis į pagalbą ir skubantiems tėveliams, ir tiems, kurie namuose rengia vaikų susibūrimus, gimtadienius bei kitokias smagias šventes.

Vištienos kepsnelių laiveliai

Tėveliams, kuriems neretai tenka ieškoti greitų vakarienių namų šaldiklyje, tinklaraštininkė Natalija Kurganovė siūlo greitai paruošiamus vištienos kepsnelius patiekti ant salotų lapų. Taip ir patiekalas atrodys žaismingesnis, ir vaikai gaus nemenką dozę žalumynų – aukso viduriukas tarp greito ir sveiko pasirinkimo.

2 porcijoms reikės:

  • Pusės pakuotės (35 g) Leafood ir Kakė Makė „Baby Green Flame” salotų
  • 6 vištienos kepsnelių
  • Pusės saldžiosios paprikos
  • 1 mažos morkytės
  • Pusės agurko

Gaminame:

Didesnius ir tvirtesnius salotų lapelius sudėkite kaip pagrindą (galima dėti 2 – 3 panašaus dydžio lapelių krūvelę). Ant viršaus sudėkite juostelėmis arba kubeliais pjaustytas daržoves ir po vieną kepsnelį, paruoštą, kaip nurodyta ant pakuotės.

Nedėkite labai įkaitusios mėsos ant salotų, nuo karščio žalumynai greičiau vysta.
Jeigu vaikai mėgsta – uždėkite patinkančio padažo arba užpilkite alyvuogių aliejaus.

Beje, kepsnelius galima keisti paukštienos šlaunelių file, žuvies piršteliais, kotletukais, falafeliais, avinžirniais ar virtais ryžių makaronais.

Takų vakarėlis

Kas nemėgsta TAKŲ?! O kad būtų dar smagiau, siūlome leisti mažiesiems susikonstruoti savo svajonių takus. Organizuojant takų vakarėlį vaikams siūlome tradicinius kukurūzų krepšelius keisti mažesnėmis kukurūzų geldelėmis – jiems bus daug lengviau juos ruošti ir valgyti. Takai nuostabūs tuo, jog produktus galite parinkti tokius, kokius vaikai labiausiai mėgsta, nepamiršdami salotų, o jeigu tai pirmas kartas – mes rekomenduojame šiuos.

4 porcijoms reikės:

  • 250 – 300 g kalakutienos faršo
  • Pusės vištienos sultinio kubelio
  • 1-2 v.š. pomidorų padažo
  • 1 skardinės konservuotų kukurūzų (90 g)
  • 1 avokado
  • 150-200 g vyšninių pomidoriukų
  • 1 saldžiosios paprikos
  • 1 pakuotės (70 g) Leafood ir Kakė Makė “Baby Romaine” arba “Baby Green Flame” salotų
  • 1 pakuotės kukurūzų geldelių (arba krepšelių takams)

Gaminame:

Keptuvėje pakaitinkite šlakelį alyvuogių aliejaus ir sudėkite kalakutieną. Mentele pasmulkinkite, apkepkite, įdėkite pusę trupinto sultinio kubelio ir įpilkite šlakelį vandens, kad kubelis ištirptų. Gerai išmaišykite, pakepkite 3-5 minutes. Įdėkite pomidorų padažo ir išmaišykite. Paragaukite – jeigu norisi, pagardinkite druska. Dėkite į dubenėlį.

Į atskirus dubenėlius sudėkite kukurūzus, smulkiai pjaustytus pomidoriukus, avokadą, saldžiąją papriką. Salotas suplėšykite arba supjaustykite pusiau ir dėkite į atskirą dubenį.

Į kiekvieną dubenėlį įdėkite po šaukštą arba žnyplutes maistui. Leiskite vaikams patiems susikurti savo svajonių takus!

Sumuštinis – gyvatė

Šis atrodytų paprastas, bet itin žaismingas būdas pateikti sumuštinius, nustebins net ir daug mačiusius vaikus. Puikiai tiks gimtadieniams!

8 porcijoms reikės:

  • 1 ilgojo prancūziško batono
  • 5 v.š. tepamo sūrio
  • 100 g pjaustyto fermentinio sūrio
  • 100 g riekelėmis pjaustytos vištienos filė dešros
  • Pusės pakelio (35 g) Leafood ir Kakė Makė “Baby Romaine” arba “Baby Green Flame” salotų
  • 1-2 pomidorų
  • 1 nedidelio agurko
  • 1 paprikos
  • 1 putpelės kiaušinio
  • Dantų krapštukų

Gaminame:

Išvirkite kiaušinį ir palikite atvėsti. Tuo tarpu išilgai įpjaukite batoną. Kad galiukai nelūžtų rekomenduojame šiek tiek sudrėkinti. Išimkite šiek tiek minkštosios dalies, kad sumuštinis stabiliau laikytųsi.

Batoną suraikykite į 9-10 dalis. Galiukas bus galva – palikite jį šiek tiek ilgesnį už likusias dalis.

Vidines puses ištepkite sūriu. Ant apatinės dalies sudėkite salotas, mėsytę, riekelėmis pjaustytus pomidorus, agurką ir sūrį. Užvožkite viršutine batono dalimi. Galite sutvirtinti dantų krapštuku, tik būtinai įspėkite vaikus arba išimkite juos prieš valgant.

Konstruokite gyvatės galvą: viršuje įsmeikite du dantų krapštukus. Į juos įbeskite per pusę perpjautą putpelės kiaušinį. Taip pat galima naudoti alyvuoges, mažus pomidoriukus ar kitokius apvalius produktus. Atpjaukite maždaug 1 cm pločio ir 4 cm ilgio paprikos juostelę. Jos gale įpjaukite apverstą V raidę – tai bus gyvatės “liežuvis”. Įkiškite “liežuvį” gyvatei į “burną” (galima naudoti ir marinuotą papriką).

Išrikiuokite kūrinį vorele. Priekyje, žinoma, gyvatės galva.

Susipažinkite su asortimentu

Naujienos

Daugiau naujienų nėra
Daugiau naujienų nėra

Sekite naujienas

This error message is only visible to WordPress admins
There has been a problem with your Instagram Feed.

Gaukite naujienas